I USE before I AM

“Use me like I was a whore
Relationships are such a bore
Delete the ones that you fucked“

Marilyn Manson – user friendly

Bonjour, lunatikai ir atsitiktiniai atklydėliai.

Kadangi mano mintys šokinėja kaip varlės užminuotoje kūdroje (o tai kelia šiokias tokias problemas rašant rišlų tekstą) porą mėnesių blogas vegetavo.

Šikart – apie mane itin trigdančia vartotojiškumo kultūros apraišką – žmonių tarpusavio santykius.

Vartotojiškumo kultūros apraiškos tai pseudo-naudingos butaforijos, kuriomis užgrūdame savo namus ir gyvenimus.  Greitai paruošiamas, nebrangus, skanus maistas, kuris sukuria sotumo jausmą, iš tiesų neaprūpindamas organizmo būtinomis medžiagomis. Pigūs rūbai, kurie gražūs iki pirmo skalbimo, o vėliau išmetami ir pakeičiami nujais, ne ką kokybiškesniais. Greitai pastatomi, iš pažiūros gražūs namai, byrantys po pirmųjų metų. Visus šiuos dalykus vienija keli bruožai : trumpalaikiškumas, bei gero ir naudingo objekto įvaizdis. Nieko naujo, nieko įspūdingo (hamburgeriai ir vienkartiniai plastmasiniai daiktai jau tapo mūsų amžiaus simboliu). Tačiau dabar ne apie tai.

Mane nustebinęs reiškinys yra tai, kaip puikiai vartotojiškumo logika prigijo ir žmonių tarpusavio santykiuose. Draugus ir antrąją pusę renkamės kaip prekes parduotuvėje – pagal naudą, pagal trumpalaikį pasitenkinimą, saugumo, pagarbos meilės iliuziją kurią teikia nauji “draugai“ bei “mylimieji“. Faktą, kad ištiesų net nepažystame žmonių, kuriuos vadiname draugais, o savo porai nieko nejaučiame (nebent aistrą) užglaistome naujų pažinčių teikiamu džiugesiu. Tai – vartotojiškumo kultūra, kokybės kompensavimas kiekybe. Tačiau ar ne geriau turėti keletą tikrų draugų, bei antrą pusę kurią tikrai myli, nei desperatiškai kamšyti savo vienatvę tūkstančiu butaforinių draugų bei kas savaitę besikeičiančiais partneriais.?

Iki kito karto,  iki kito pastebėjimo,  gero vakaro, geros dienos, meow,

Nessė.

Nex Refero

Look down at me and you see a fool; look up at me and you see a god; look straight at me and you see yourself
Įrašas paskelbtas temoje Uncategorized. Išsisaugokite pastovią nuorodą.

Parašykite komentarą